Bort med högern, tillbaka med sossarna.

Igår pratade jag med min läkare om några utslag jag har fått på bröstet, halsen och i ansiktet. Han sa då att han skulle försöka få en tid till mig så snart som möjligt i Hbg, för han tyckte att det var lite onödigt att åka till lund för en sån liten sak. Och han ville ha de kollat så fort som möjligt.
Så jag fick en tid hos hudläkaren på Hbg´s lasarett idag, halv tre.
Jag var där inne typ kvart över två och fick komma in på ett rum halv tre för att vänta på doktorn.
Doktorn kom lite över tre och tittade på mig cirka fem minuter och säger "Jag ser inget på bröstet eller halsen men jag ser ju att du har i ansiktet så du får en kortisonsalva". Känns lixom lönt att gå till en hudläkare för att göra det. Det hade säkert min läkare i Lund klarat av själv.
Och vad kostade då denna fem minuter långa undersökning? 150:-
Herregud säger jag då. Jag kommer ihåg för på den gamla goda tiden då sossarna styrde vårat land. Då kostade inte ett enda läkarbesök en enda krona. Men nu, nu kostar minsta lilla sak 150:- eller mer.
Nej, jag tycker det är bättre med mer skatt och mindre egenbetalningar.
Fast det är kanske bara för att jag blir påverkad av det. Hade jag inte varit sjuk så hade det kanske varit en annan sak.
Men man kan ju vara glad att Sverige var rött under tiden då jag var som sjukast, det hade kunnat bli en väldigt dyr historia annars.

Åsikter
Postat av: Nat

Fast IDAG blev det en glad historia för idag var jag med dig på sjukan!

2007-10-15 @ 20:47:02

Ditt namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Sugar or Spice?

Trackback
RSS 2.0